Sluiseiland Vianen gaat voor lokale en duurzame energie

Duurzame energie is een belangrijk speerpunt voor het nieuwe Sluiseiland. In Vianen, in de oksel van knooppunt Everdingen en nabij de Autenasekade, is windpark Autena door Eneco gerealiseerd. Het park bestaat uit drie windmolens in de polder De Biezen. Twee windmolens leveren stroom aan Royal Schiphol Group. Energie van de derde windmolen wordt lokaal afgenomen, zodat inwoners stroom uit eigen streek kunnen kopen. Sluiseiland is een van die lokale woongebieden die hier straks gebruik van wil gaan maken.

Ook de woningen van CPO Sluiseiland gebruiken straks stroom van Windpark Autena. Daarnaast komen er natuurlijk zonnepanelen en zal er gebruik gemaakt worden van moderne systemen voor verwarming en warm water.

shutterstock_267799820 Energieconcept

illustratie Shutterstock-3RUS

Ook inschrijven voor CPO Sluiseiland om je eigen huis of appartement te ontwikkelen? Er zijn nog plaatsen beschikbaar!

Nog vragen? Kom naar het inloopmoment op het Sluiseiland op dinsdag 22 mei, parkeerterrein P2. Kom tussen 18:00 en 20:00 uur en stel je vragen aan de initiatiefnemers. De snelle inschrijvers kunnen dan nog een uitnodiging krijgen voor de oriënterende sessie!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s